switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Oktatás

Tisztelt Kollégák!


A Rehabunio Oktatási Kft. akkreditált továbbképzést indít „Az intelligens elektrostimuláló készülékek alkalmazási lehetőségei a rehabilitáció során” címmel 2018. március 03.-án gyógytornászok és egészségügyi szakdolgozók számára.

Kérjük jelentkezésük esetén a mellékelt adatlapot kitöltve 2018. február 26-ig a rehabunio@gmail.com  e-mail címre eljuttatni, valamint a jelentkezés lehetséges a honlapon keresztül (www.rehabunio.hu/jelentkezés) vagy postai úton is.

A tanfolyam költsége a helyszínen kerül számlázásra, amely átutalással, vagy készpénzzel fizethető.
A tanfolyam elvégzéséről a tanúsítványt, valamint a megszerzett pontról az igazolást a helyszínen a befejezést követően adjuk át.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


Budapest,2018.január 29.

 
Üvözlelettel:
Rezsőné Kiss Kamilla
Ügyvezető igazgató

 

Az intelligens elektrostimulásló készülékek lehetőségei a rehabilitáció során

A továbbképzés nyilvántartási száma:


A továbbképzés célja:
A továbbképzés célja a funkcionális elektromos stimuláció (FES) alkalmazási lehetőségeinek elméleti és gyakorlati bemutatása a rehabilitáció során.
Az elektroterápiás és ezen belül bénult izmok elektromos kezelését széles körben alkalmazzuk a rehabilitációban.
A funkcionális elektromos stimuláció (FES) négy stimulációs csatornája lehetővé teszi a komplex mozdulatok újbóli összerendezését. Két mérőcsatorna biofeedback terápiára ad lehetőséget, így nem csak szelektív izom stimulációt végez, hanem a segíti a motoros funkciók helyreállását, a motoros tanulást.
Alkalmazási területe elsősorban a központi idegrendszert érintő betegségek, sérülések, ahol a rehabilitációs kezelésekbe beépítve hatékonyan segíti a funkcionális helyreállást.
Központi idegrendszeri sérülésnél a rehabilitáció alapja az idegrendszeri plaszticitás, a motoros tanulás és a funkcionális helyreállás.
A mozgásterápia alatt kiemelt jelentőséget kap a funkcionális szemlélet, melyhez a FES terápia jól illeszthető a megfelelő terápiás célok felállításával a paciens együttműködése, a motivációja is hosszan fenntartható, hiszen nem csak passzív résztvevője az elektroterápiának.
Gyermekeknél is jól alkalmazható, a terápiás együttműködést a megfelelően kialakított számítógépes játékok segítik.
A központi idegrendszeri betegségek mellett perifériás idegsérülések rehabilitációjában, valamint felsővégtag amputáltak művégtagellátásánál is használható
A továbbképzés során az előadók ismertetik a FES kezelés indikációit, kontraindikációit, valamint a kezelés eredményességét befolyásoló egyéb tényezőket.
Stiwell Med4 a szervezet motoros funkcióinak helyreállítását, javítását támogató funkcionális elektrostimulációra (FES) alkalmas készülék, amely olyan 4 csatornás izomstimulátor, mely lehetőséget nyújt komplex mozgások létrehozására és támogatására. Működés közben a gép 2 csatornán keresztül érzékeli a kiválasztott izmokhoz futó idegi jeleket, ennek köszönhetően a páciens saját célzott akarata (EMG triggered elektrostimuláció) indíthatja a számára kialakított programot. Ez a funkció azoknak a pácienseknek nyújt jobb, újfajta és kiegészítő segítséget a rehabilitációs időszakban, akik agyi érkatasztrófán (stroke), nem komplett gerincvelő sérülésen vagy perifériás ideget érintő behatásokon estek át. Az egyedi programok kialakításával lehetőség nyílik az egyedi igények maximális figyelembevételére. A készülék működésének lényege az ún. biofeedback, amikor az elveszett mozgások koordinálása áttevődik egy kiesett területről egy másikra (plaszticitás). Az emberi agy mintegy újratanulja (kognitív re-learning) a mozgás vezérlését (CPG). A rendszer akkor tud a legeredményesebben működni, ha egyszerre van jelen a mozgásszimuláció és a mozgás elvégzésére irányuló szándék.

ELŐADÓK:
Dr. Csohány Ágnes
Kiss - Huszti Ágota
Szántai Anita
                     

AZ OKTATÁSBAN RÉSZTVEVŐK KÖRE:
Mozgásterápia és fizioterápia szakmacsoport (9.)
Rehabilitációs és életvezetést támogató szakmacsoport (15.)
 
AZ OKTATÁS IDŐPONTJA:   2018 .március 03. (szombat) 09.00.-17.00 óra

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:  2018. február 26.
          
AZ OKTATÁS ÓRASZÁMA:  10 óra 

A TANFOLYAM KÖLTSÉGE:   9.900,- Ft

AZ OKTATÁS HELYSZÍNE:  Rehabunio Oktatási Kft.
                   1149, Budapest, Pillangó utca 12.  III.emelet


MAXIMÁLIS CSOPORTLÉTSZÁM:   20 fő


TELJESÍTMÉNY ÉRTÉKELÉSE: kérdések – válaszok

A továbbképzésen alkalmazott módszerek:
Interaktív előadás, esetmegbeszélések, gyakorlatok.

A KÉPZÉSSORÁN MEGSZEREZHETŐ KOMPETENCIÁK:
A résztvevők a továbbképzés során újszerű, komplex szemléletet sajátítanak el a funkcionális elektromos stimuláció (FES) alkalmazási lehetőségeinek elméleti és gyakorlati bemutatásával. A szakemberek képessé válnak alkalmazni az elsajátított komplex szemléletet.

A PROGRAM ELVÉGZÉSÉT IGAZOLÓ OKIRAT:
A tanúsítvány a képzés sikeres elvégzéséről, valamint igazolás a megszerzett továbbképzési pontokról.

 

Jelentkezési lap letöltéseBejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!