switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Thermográfia - Hőkamerás diagnosztika

THERMOGRÁFIA - HŐKAMERÁS VIZSGÁLAT - HŐTÉRKÉP KÉSZÍTÉS

 
ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

Az infravörös monitorozás emisszión alapuló noninvazív képalkotó eljárás. A Budapesti Mûszaki Egyetemen kidolgozott hőtérképes vizsgálati rendszer érzékeli és feldolgozza a páciens testébõl kisugárzott infravörös sugarakat, átalakítja a jeleket digitális képpé, mely lehetõséget teremt arra, hogy az Ön bőrfelszínén megjelenő hőmérsékleti eloszlásról látható képet alkossunk. Olyan vizsgálati módszer, ami lehetõvé teszi az egész test folyamatos és idõmegkötés nélküli vizsgálatát.

 

MŰKÖDÉSE

Az emberi test folyamatosan hőt sugároz ki, melyet egy speciális hőkamerával tudunk érzékelni. Ez a sugárzás a fénysugarakhoz hasonlítható elektromágneses sugárzás, bizonyos tulajdonságai a fényével pontosan megegyeznek, frekvenciájukban azonban eltérnek. A rendszer képes érzékelni az eltérõ infra-elektromágneses sugárzásokat és ezáltal lehetõvé teszi azok magas minõségû ábrázolását.

 

FŐBB JELLEMZŐK

 • Objektíven és korrekt módon térképezi fel a bőrfelszín hőmérsékletét.
 • A bőrfelszíni hőeloszlásból a mélyebb rétegek hőmérsékleti viszonyaira lehet következtetni.
 • Vizuálisan ellenõrizhető vele a hőterápiás alapú kezelés minden egyes ellátás után.
 • A normál termikus fiziológiás állapot eltéréseinek detektálása.
 • Meghatározhatja a kezelés további irányait.
 • Fájdalommentes vizsgálati eljárás.
 • Nincs tűszúrás, tapintás, káros behatás, sugárzás.

MILYEN EGY THERMOGRÁFIÁS ORVOSI VIZSGÁLAT?

Maga a vizsgálat tulajdonképpen nem más, mint egy hőfényképezés adott vagy teljes testfelületről. Leginkább röntgenfelvétel készítésre hasonlít, de attól egyszerűbb  kényelmesebb. és biztonságosabb, ugyanis semmilyen ártalmas sugárzás nem éri a testet.

A hőkamera sokban hasonlít az otthoni használatra készült videókamerákhoz vagy biztonsági kamerákhoz, de speciális elektronikája képes a hőt érzékelni és ezt egy monitoron megjeleníteni.


A vizsgálat időpontegyeztetés alapján történik, egyszerre egy vizsgált személy van bent  (kisérő, segítő természetesen bent lehet). A vizsgálathoz a ruházatot le kell venni, így érzékelhetők legjobban a test által kibocsátott hőmérsékletek. A vizsgálatot végző szemből és hátulról (szükség esetén oldalról) készít felvételt Önről, melynek eredményét közösen megbeszélik, majd a képeket és a véleményt nyomtatott formában kézhez kapja.

 

thermo_lab1.jpg  thermo_lab2.jpg

 

RÖNTGEN, ULTRAHANG VAGY THERMOGRÁFIA?

Melyiket válasszam? Sokszor felmerülő kérdés. A termográfiás diagnosztika nem pótolja a röntgen vagy ultrahang vizsgálatokat, hiszen más a célja. Ezzel az eljárással az egészséges szervezethez képest mutatkozó hiányokat és többleteket, alulműködéseket és túlműködéseket, szabályozási zavarokat mutatjuk ki.
Gyakran előfordul azonban, hogy a hőkamera által kimutatott betegségek, elváltozások, gyulladások, stb. gyanúját a másik két diagnosztikai módszerrel meg kell erősíteni.

ELŐNYÖK MÁS DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOKKAL SZEMBEN

Legnagyobb előnye, hogy a teljes test vizsgálható egy ülésben. Nem kell Önnek gépek alá-, közé befeküdnie, viselni speciális öltözéket vagy vérvételre menni előtte. Semmiféle veszélye nincs gyermekekre, kismamákra vagy pacemakeres személyekre. Korlátlanul megismételhető a felvétel, ezáltal kitűnően össze lehet hasonlítani a korábban mért eredményekkel.

NÉHÁNY PÉLDA A HŐFÉNYKÉPES DIAGNOSZTIKÁRA

dallergia.jpg
Allergia
dcholecyst1.jpg
Koleszterin 1
dcholecyst2.jpg
Koleszterin 2
dmelanoma1.jpg
Melanoma 1
dmelanoma2.jpg
Melanoma 2
dstruma.jpg
Struma

KIKNEK AJÁNLOTT?

 • A teljesen panaszmentes, tünetmentes, egészséges személyeknek, ha fontos érték számukra az egészség, és szeretnének képet kapni szervezetük általános termikus állapotáról.
 • Egészséges, de időnként különböző panaszokkal küzdő személyeknek, hogy megtudják, hol van szervezetükben a „leggyengébb láncszem”
 • Fokozott stresszterhelésnek kitett egészséges személyeknek, hogy megtudják, hagyott-e már nyomot a stressz a szervezetükben.
 • Egészséges hölgyeknél 35 éves kor alatt emlő vizsgálat céljából.
 • Régebb óta fennálló panaszok esetén, ha az orvosi kivizsgálás nem találta meg az okot.
 • Krónikus betegség esetén a lázgörbe ellenőrzéséhez, a gyógyulás megítéléséhez.
 • Azoknak, akik valamikor daganatos betegségen estek át, a bőrfelszíni hőeloszlás folyamatos, megterhelés nélküli ellenőrzése céljából.

JELENTKEZÉS VIZSGÁLATRA, IDŐPONTEGYEZTETÉS, ÁRAK

Jelentkezni lehet interneten a regisztráció végrehajtása után a Szolgáltatások menüpontnál vagy telefonon hétköznap reggel 8.00 órától 16.00 óráig a
330 - 7735, 329 - 0026 telefonszámokon.

Kuponnal rendelkezők CSAK TELEFONON jelentkezhetnek!

A Thermográfiás vizsgálat ára 2019.06.01-től  15.000.- Ft.
Technikai okok miatt fizetés csak készpénzzel lehetséges.

A Thermográfiás/hőtérképes vizsgálat az 1.emelet 1.09-es Orvosi Rendelőbe költözött!

Back.jpg

 

hőkamera,termográfia,hőtérkép,hőfénykép,diagnosztika,termográfiás vizsgálat

 Bejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!