switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Lézeres mintavétel - Számítógépes protézis gyártás

REHACAD - Lézeres mintavétel és számítógépes protézis készítés XXI.századi technológiával
 RehaCad logo_cropped.jpg
 
                                                                                           
Ismerje meg a XXI.századi technológiát az érintés- és gipszelés nélküli lézeres mintavételt és a CAD/CAM rendszerű protézis készítést!
Cégünknél - egyedülállóan Magyarországon -alkalmazzuk a számítógépes mintavételt, mely jelentősen megkönnyíti mind az ortopédtechnikus, mind a páciens életét.
 
A mintavétel
A működési elve egyszerű: egy hordozható számítógéphez kötött modelláló eszközzel kollégánk végigpásztázza azon testrészét, melyről a mintát le kell venni, gipsz, víz, várakozás és nehézkes öltözködés nélkül. A mintavételi eszköz a legmodernebb ultrahangos és lézer technológia ötvözetét használja fel, majd közvetlenül, egyidőben a számítógép kijelzőjén megjeleníti digitalizált testrészét.Az így elkészült mintát Ön megtekintheti, kollégánk ezután elmenti és megkezdődik a segédeszköz digitális tervezése.
 
cdcm1.jpg
 
Tervezés
A tervezés a levett digitális minta alapján történik.Speciális, 3D-s tervezőprogram segítségével  kollégánk "faragni", modellálni, méreteket változtatni tud, egyszóval mindent, amit a hagyományos modellkészítés során is megtesz.A tervezés még környezetbarátnak is mondható, hiszen nincs alapanyag és víz felhasználás, csupán "virtuális" hulladék keletkezik.
 
cdcm2.jpg
 
Elkészítés
A digitális modell ezután ellenőrzésre kerül, majd a fizikai modellt elkészítő számítógép-vezérelt marógépbe kerülnek az adatok.A nyersanyag behelyezése és a beállítások elvégzése után a gép kifaragja a számítógépen tervezett mintát.Elkészülés után a segédeszköz készítés manuális része következik, majd a próba és a végleges átadás.
 
cdcm3.jpg
 
 
Miért előnyös ez nekem?
 
Gondolom, sokakban felmerül ez a kérdés.Hasonlítsuk össze a hagyományos gipszmintavétellel:
  • rövidebb idő alatt kész: nem kell megvárni a gipsz kötési idejét
  • kényelmesebb: sokaknak a le-fel öltözködés gondot okoz, lézeres mintavételnél fent maradhat a ruházat
  • nem kell tisztálkodni: a mosdás hasonlóan nehézkes egy mozgásában korlátozott személynek, mivel a testet nem éri gipsz, így ez az idő is megspórolható
  • a digitális tárolás biztonságos, a levett minták később összehasonlíthatók, melyek kitűnően megmutatják a segédeszköz hasznosságát
  • a digitális mintát adathordozóra mentjük, nem kell évekig speciális helyiségekben őrizni
  • biztonságos: az ultrahang nem veszélyes, a lézer ellen speciális védelmet adunk
 
Rendben, meggyőztek. De milyen segédeszköknél kérhetem?
A lézeres mintavétel elsősorban a protetikai ellátásnál nyúlt nagy segítséget, de gyakorlatilag bármilyen eszköz elkészítésénél felhasználható.
 
Modellhab információk:
 
cadcam_habok_2015jan.jpg
 A nagyításhoz kattintson a képre!
 
Tekintse meg az RTLKlub 2008.márciusi adását a lézeres technológiáról:
 

 
 
 
Back.jpg
 


Bejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!