switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Lábszár és combprotézisek, művégtagok felső végtagra

Alsó és felső végtag protézisek

Szerzett vagy veleszületett végtaghiány esetén rendelhető eszközök, melyek nemcsak kozmetikai célokat szolgálnak, hanem funkcionálisak, azaz visszaadják a járás, állás, fel-leülés és mindennemű mozgás képességét.
Több alcsoportra oszthatók az amputációs szinttől függően: láb, lábszár, comb és csípő amputáció, valamint ide tartoznak a fejlődési rendellenesség esetén használató eszközök és a főként kozmetikai célokat szolgáló szilikon pótlások is.
Az alábbiakban ízelítőt kaphatnak protetikai termékeinkről, a teljesség igénye nélkül.
 

L-211 lábszárprotézis szíjas felfüggesztéssel
L211.jpg
Termék leírása:
-a protézis tok és kozmetikai borítása üvegszövet erősítésű, könnyűsúlyú, bőrbarát akrilgyantából készül
-a láb pótlása történhet merev (SACH) és mozgó bokával
-a csonkviszonyoktól függően P.T.B., K.B.M. vagy P.T.S. tokformát alkalmazunk
-felfüggesztése gamma bandázzsal vagy gumiharisnyával történhet
-a protézis belső tokja rugalmas thermolabil hablemez
L-222 fatokos lábszárprotézis,ízületes oldalsínnel, bőr combrésszel
L222.jpg
Minőségi fából készített protézis lábszár amputáltaknak.A combhoz rögzítése bőrből készült, fűzős résszel történik, mely oldalsínezetet foglal magába és együtt mozog a térddel.Tetszőlegesen SACH (fix) és mozgóbokás lábfejjel szereljük, az igényeknek megfelelően.
L-603 REHAB OT légpárnás tokkal szerelt csővázas könnyű combprotézis
L603.jpg
A protézis tok és kozmetikai borítása szénszálas erősítésű, könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül. A protézis láb korszerű, dinamikus kialakítású,a hatékonyabb rögzítést és felfüggesztést a csonktokon belül kialakított felfújható légpárna segíti.
A felfüggesztése gumis derékövvel történhet, belső tokja rugalmas hablemezből készül, mely tisztán tartható és cserélhető.
Az L-603-as protézis súlya 30-40%-kal könnyebb a hagyományos protéziseknél.Térdízület és lábfej tetszőlegesen választható.

Főbb előnyei:
-könnyű kivitel
-egyszerű használat
-jó kezelhetőség

L-355 Csővázas combprotézis hosszú csonkra
L355.jpg
Korszerű Otto Bock modul elemekből épített combprotézis.A csonktok az Ön igényétől függően műanyagból vagy fából készítjük el. Vázrendszere alumínium vagy rozsdamentes acélcső, kozmetikája hab, csatlakozási pontjainál a protézis statikája fokozat nélkül állítható (annak elkészülte után is)
A térd és bokaízület pótlása igénybevételtől és aktivitási szinttől függően választható ki:szabad-, záras-, fékes-, négytengelyes,pneumatikus térdízület.

L-311 Fatokos combprotézis, tapadótokos, térdfékes
L311.jpg
A fatokos combprotézis azoknak a betegeknek készül, akik dermatológiai okok miatt érzékények a műgyantából készült protézisekre. A természetes faanyag a combtokon belül bőrbarát lakkal van kikenve, mely védi a fát és nem okoz irritációt a bőrnek sem. A rögzítése vákuummal történik, szelepes vezérléssel. Fékezhető térdízülete a legtöbb amputáltnak megfelelő, mivel kellő biztonságot és nagy mozgásszabadságot ad.
L-115 Szilikon kozmetikai lábpótlás
L115.jpg
Szilikon anyagból készült láb protézis, mely a láb részleges, vagy teljes amputációját követően, tapadó tokos illesztéssel rögzül a meglévő csonkhoz. Ezzel lehetővé válik a láb csonkjának tökéletes illeszkedése a protézis tokon belül. A szilikon tok használatával jobb illeszkedést és felfüggesztést érhetünk el, valamint egyenletesebb teher-, és nyomáseloszlást.
Megakadályozhatjuk vele a csonk bőrfelszínének hámsérüléseit, valamint az érzékeny csonkfelszínek nagyobb terhelését is.
A szilikonból készült lábpótlás csak egyedi engedéllyel rendelhető.
 
 
Felső végtag protézisek
Úgymint az alsó végtag protéziseknél, felső végtagra is veleszületett, illetve szerzett végtaghiány esetén rendelhetők az alábbi eszközök. Egy részük kizárólag kozmetikai pótlásként, másik részük funkcionális protézisnek készül. A funkcionális eszközök visszaállítják a fogás, emelés, eszközhasználat, munkavégzés, esetenként akár az írás képességét is. Ezen csoportba tartoznak a mechanikus és az izomingerrel működtetett úgynevezett "myoelektromos" felkar protézisek, valamint a szilikon kéz és ujjpótlások.
K-213 Kozmetikai alkar protézis
K213.jpg
A protézis belső tokja és kozmetikai borítása könnyű súlyú, bőrbarát akrilgyantából készül.
A protézis tok az olecranon fölött kerül felfüggesztésre. A kéz pótlása passzív, daktiloszkopikus kesztyűvel és az abban elhelyezett hab töltőkézzel valósul meg. A protézis felvételét csőharisnyával könnyítjük.
K-252 Mioelektromos alkar protézis
K252.jpg
K252B.jpg

A mioelektromos karprotézis az alkar amputáltak ellátására szolgáló, az összetett igények kielégítésére legmegfelelőbb eszköz. Működtetése a megfelelően előtornáztatott izmok természetes aktivitásának kihasználásával történik, azok túlzott igénybevétele nélkül. A kiváló kozmetikai hatáson túlmenően, segítségével igen sokféle művelet végezhető el, ha a viselője kellő akarattal és türelemmel megtanulja kihasználni az elektromos protézis nyújtotta lehetőségeket.

A K-252 Mioelektronikus alkar protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik, az elektronika pedig szabadalmaztatott Powerforce™ Supercapacitor technológiával felszerelt a hatékony vezérlés és teljesítmény megőrzés érdekében. A kéz a következő tulajdonságokkal bír:

. Kompatibilis más gyártók csukló méreteivel
. Rendelhető M12, vagy 1/2x20 TPI méretekben, kompatibilis külső csuklókkal
. Kompatibilis más 6-8,4 V-os rendszerekkel
. Egyszerű kiválasztani a kilenc rendszerprogram egyikét
. Lágy és tartós PVC belső részek
. Beépített KI/BE kapcsoló
. Ujjakra szerelt biztonsági kioldó mechanizmus
. Automatikus akkumulátor feszültség kiválasztás (ABV)
K-363 Mioelektromos felkar protézis
K363B.jpg

A K-363 miokéz elektronikusan működtetett eszköz, kifejezetten felkaramputáltak speciális igényeinek kielégítésére tervezték. Négyféle méretben alkalmazható, egyesítve az optimális vezérlő funkciókat a kozmetikai helyreállítás igényével.

A vezérlő elektronika egy teljesen zárt dobozban került elhelyezésre a műkar különleges alumínium ötvözetből készült vázának belsejében.Az ujjak és a nagyujj vázát adó fém karok bronz csapágyakon keresztül csatlakoznak, mozgatásukat egyenáramú elektromos motorok végzik fogaskerék áttételen keresztül.
A K-363 Mioelektronikus felkar protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik, az elektronika pedig szabadalmaztatott Powerforce Supercapacitor technológiával felszerelt a hatékony vezérlés és teljesítmény megőrzés érdekében. A kéz a következő tulajdonságokkal bír:

. Kompatibilis más gyártók csukló méreteivel
. Rendelhető M12, vagy 1/2x20 TPI méretekben, kompatibilis külső csuklókkal
. Kompatibilis más 6-8,4 V-os rendszerekkel
. Egyszerű kiválasztani a kilenc rendszerprogram egyikét
. Lágy és tartós PVC belső részek
. Beépített KI/BE kapcsoló
. Ujjakra szerelt biztonsági kioldó mechanizmus
. Automatikus akkumulátor feszültség kiválasztás (ABV)
BeBionic Myoelektromos kéz
Bebionic kek.jpg
bebionic_toll.jpg 
bebionic mutatoujj.jpg
bebionic_kaja.jpg

Az elegáns kialakítás és az egyszerű működés ötvözeteként jött létre a Bebionic Kéz, mely a tartósság, teljesítmény és egyszerűség finom összehangolása. A természetes kialakítású ujjak és hüvelykujj biztos pontot adnak a mindennapi feladatok elvégzésére, mindezt az emberi fogó-markoló mozgásnak megfelelően.

A beépített szenzorok érzékelik a hüvelykujj 2 féle állását (nyitott, zárt) és automatikusan beállítják az ennek megfelelő vezérlést. Zárt állapotban a markoló erőn és a "3-as fogáson" van a hangsúly, míg nyitott állapotban az ujjak finom működésén, az ujjheggyel történő munkavégzés kerül előtérbe.

4 fő és további 2 funkcionális mozgásminta közül választhat a páciens a célnak megfelelően, mint például: evés, ivás, írás, gépelés, kulcs behelyezése a zárba, kisebb tárgyak felvétele. A páciens könnyedén tudja irányítani az olyan nehéz feladatok elvégzését is, mint például egy tojás megfogása, egy teli műanyag pohár megtartása anélkül, hogy összetörné vagy egy fém italdoboz összepréselése.
A beépített mikroprocesszorok folyamatosan ellenőrzik az ujjak pozícióját, ennek megfelelően állítja be pontosan a markolás tulajdonságait minden egyes alkalommal leállás és újraindítás nélkül.
Az ujjak egy hihetetlenül erős thermoplasztikus vázra épülnek, az ujjperceket, ízületeket titánium tengelyek és zárak kötik össze. A felhasznált anyagok tömege erősen redukált, mégis maximálisan tartósak és ellenállók.
Az elektronika tartalmaz önműködő markolás vezérlést, mely érzékeli, ha a felvett tárgy kicsúszik az ujjak közül, erre automatikusan beavatkozik és további markoló erőt biztosít.
További tömegkiegyenlítő megoldás, hogy a kézben lévő motorok a tenyér részen helyezkednek el.

bebionic_golf.jpg 

További információ:
www.bebionic.com (angol nyelven)
www.rslsteeper.com (angol nyelven)
Letölthető anyagok:
Termékismertető (magyar, .pdf)
Termékismertető (angol, .pdf)
Videóanyagok:
Bebionic 2010-es hivatalos bemutató (youtube videó)

 

  
 
K-113 OT Szilikonos ujjpótlás
K113.jpg
Szilikon anyagból készült ujj, vagy hüvelykujj protézis, mely a részleges vagy teljes ujj, hüvelykujj amputáció után esztétikailag helyre állítja a meglévő végtaghiányt. Ezzel lehetővé válik a fogás képessége által, bizonyos eszközök használata, pl. kanál, fogantyúk, kapaszkodók stb.
A gyártás során egyedi mintavételezéssel elkészül a hiányzó ujj tökéletes szín, méret és formabeli változata, mely tapadással rögzül a végtagrész csonkjához.

K-114 Szilikonos kézpótlás
K114.jpg
K114B.jpg
Szilikon anyagból készült részleges vagy teljes kézprotézis, mely a részleges vagy teljes kéz amputáció után esztétikailag helyre állítja a meglévő végtaghiányt.
Ezzel lehetővé válik a fogás képessége által, bizonyos eszközök használata, pl. kanál, fogantyúk, kapaszkodók stb.

A protézis felvételének módját és használatát az átadó ortopédtechnikus szakember és/vagy a szakorvos tanítja meg. Lehetőleg a felvétel tükör előtt történjen a pontosabb beállítás miatt. A protézis bármikor le és felvehető, éjszakai használatát nem javasoljuk. A szilikon langyos szappanos vízben tisztítható. Benzines és más oldószeres kémiai anyagok ronthatnak az anyag minőségén és elszíneződéshez vezethetnek.
 
 vissza
Back.jpg

Bejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!