switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Térdrögzítők,bokarögzítők,gerincfűzők,felső végtag rögzítők

Az ortézisek termékcsoportja igen sok eszközt foglal magába az alsó végtagoktól haladva a gerincen át egészen a nyaki és koponyavédő eszközökig. De ide tartoznak a speciális ültetőmodulok is, melyek elsősorban bénulásban szenvedőkön segít.
Fő szerepük az adott testrész megtámasztása, rögzítése egy pozícióban, illetve a tehermentesítésük.Segítik a sérült, törött, vagy műtét utáni végtagok felépülését, teljes rehabilitációját, a beteg részek fájdalommentesítését, illetve bénulás esetén visszaadják a mozgás képességét.
Négy alcsoportba oszthatjuk:
- alsó végtag (talp,láb,lábujj,boka,térd,csípő)
- gerincrögzítők (ágyék, hát,csigolyák)
- felső végtag (kéz,csukló,váll,alkar,ujj,könyök)
- nyak- és koponyavédők

Helyhiány miatt csak egy kis ízelítőt mutatnánk be termékeinkből.

Alsó végtag ortézisek - láb ortézisek
AJ-20 Hallux-valgus kezelő
AJ20.jpg
A hallux-valgus kezelő a láb öregujjának belső felszínére fekszik fel, tépőzárral tudjuk a feszességet és a rögzítést beállítani. A hallux-valgus, más néven „bütyök” az egyik leggyakoribb, esetenként fájdalommal járó előláb betegség, melynek oka lehet  harántboltozat süllyedés (lúdtalp) vagy bokasüllyedés, illetve más ortopédiai lábbetegségek. A bütyökvédő enyhíti a fájdalmat, rögzíti az öregujjat, a cipő viselését kényelmesebbé teszi.
Alsó végtag ortézisek - Bokarögzítők
AJ-21 Fűzős bokarögzítő
AJ21.jpg
Anyaga erős vászon, belső oldalán nedvszívó frottír béléssel.A termék a bokaízület rögzítésére alkalmazható,amikor instabil bokaízület ill. laza bokaszalagok, ficamra való hajlam áll fenn.A fájdalmas mozgást kiiktatva a beteg járóképessé válik.
Főbb javallatok:
- chronicus bokaizületi instabilitás
- chronicus bokaizületi gyulladás
- szalagsérülés konzervatív kezelésére
AJ-221 légpárnás bokarögzítő
AJ221.jpg
A készülék termoplasztikus műanyagból készül. A bokát és lábszár alsó harmadát két oldalról támasztja meg.
A műanyag pelloták belső felén légpárnák vannak, amelyek levegővel történő felfújásával beállítható a szükséges támasztás és rögzítés.Elöl tépőzárral szorosan rögzíthető. A megfelelő méretet a bandázsokkal lehet beállítani. Utcai cipőben is viselhető.

Főbb javallatok:
- fájdalmas bokamozgások kiiktatása
- krónikus bokaizületi elégtelenség
- nagyfokú bokaizületi instabilitás
- bokaizületi arthrosis, arthritis
- bokatörések kezelése, illetve utókezelése
- V. lábközépcsont basis törések kezelése
- külbokaszalagsérülések kezelése
- deltaszalag sérülések
AJ-24 Bokaízület rögzítő műanyag tok
AJ24.jpg
 Az eszköz termoplasztikus műanyagból készül, mely a bokát és a lábszár alsó harmadát foglalja be.
Elöl tépőzárral szorosan rögzíthető,a megfelelő méretet a bandázsokkal lehet beállítani.
Méretek: 0-37, 38-40, 41-46

Főbb javallatok:
- bokatáji törések műtét utáni rögzítése
- sebgyógyulást követően
- külboka csúcs törése
- belboka csúcs törése
- boka szalagok szakadása
Peroneus emelő
peroneus.jpg
A készülék a plantárflexio (a lábfej és lábujjak kóros lefelé hajlása) megakadályozását szolgálja.Vékony műanyag lemezből mélyhúzott ortézis utólag gipszmintára vagy közvetlenül a lábra előnyösen alakítható. Viselhetjük hagyományos utcai cípőben is.
Higiénikus, könnyen tisztítható, csekély súlyú készülék.


Alsó végtag ortézisek - Térdrögzítők
AJ-452 nyitott térdtok elasztikus anyagból,oldalsínnel
AJ452.jpg

Puha szövetből, neopréne béléssel készülő térdrögzítő, tépőzáras kivitelben. Általános, hétköznapi enyhébb és közepesen súlyos térdsérülések, gyulladások, instabilitás esetén alkalmazható. A comb részen és a térdkalácsnál nyitott, szabad mozgást engedélyez a térdnek.
Főbb jellemzők:
- a tokot rádolgozott izületes sínváz merevíti
- a térdízület a térd flexiós - extensiós mozgásának megfelelően szabad mozgásterjedelmű
- a comb illetve a lábszár részen egy-egy rögzítő bandázs van
- a comb részen a tok nyitott

AJ-450 Négy bandázsos térdrögzítő, oldalsínnel
AJ450.jpg
Anyaga "neoprén" (melynek külső része nylon "jersey" középen laticelszerű habanyag a bőrrel találkozó fele pedig pamut frottír) és/vagy elasztikus szövet.A tokok sínvázzal vannak ellátva az oldalirányú merevítés miatt,a térdízület a térd flexiós - extensiós mozgásának megfelelően szabad mozgásterjedelmű.
A comb illetve a lábszár részen két-két rögzítő bandázs van, a térdkalács megtámasztását patkó alakú rugalmas pelotta biztosítja, amelyet szükség szerint kell alkalmazni
.

AJ-422 Térdrögzítő fokbeállítós ízülettel
AJ422.jpg

Korlátozható mozgástartományú térdrögzítő, a comb és lábszár részek megerősített műanyagból készülnek. neopréne béléssel, fokonként szabályozható térdízülettel.
Ez az eszköz kifejezetten térdműtétek után, térdgyulladás, törés, szalagszakadás utáni kezelésre való, amikor a térdízület hajlítási-nyújtási mértéke korlátozott és/vagy 6 hetet meghaladó rehabilitációra van szükség. A comb és lábszár részen tépőzárakkal rögzíthető. Kényelmes, nagy biztonságot és stabilitást ad a térdnek, a gyógyulással párhuzamosan az ízület mozgási tartománya változtatható.

AJ-451 Zárt térdtok elasztikus anyagból, oldalsínnel
AJ451.jpg
Az AJ-452 térrögzítő zárt változata. A térdkalácsnál zárt, tépőzárral rögzíthető, gumiszövetes, szabad mozgású térdsínezettel egybeépítve.
Hétköznapi enyhébb térdsérülések, ficamok, térdízületi instabilitás esetén használható.
AJ-6 Térdgumi, patellagyűrűvel és gélbetéttel
AJ-6.jpg

Rugalmas térdrögzítő gumi, patellagyűrűvel és gélbetéttel. Enyhébb térdsérülések,térdfájdalmak konzervatív kezelő eszköze. A térdkalács a gél gyűrűre támaszkodik, védi az ütődésről, sérüléstől. Saját, gumiszerű anyaga tartja a lábon.

Alsó végtag ortézisek - Csípőrögzítők
AJ-720 Csípőrögzítő
AJ720.jpg
A csípőrögzítő bandázs rugalmas gumírozott anyagból (Neoprén) készül, amely az egész medencét, a kóros csípőt és a combot körbeöleli és elöl tépőzáras hevederrel szabályozható.Oldalán rugalmas támasztó sínezettel ellátott
Rendelhető csípőizületi gyulladás esetén vagy protézis beültetés esetén a műtéti eredmény biztosítására, luxatió megakadályozására.Továbbá osteoporosis esetén, amennyiben a csontsűrűség T-Score értéke kisebb, mint 2,5 SD
Gerinc, hát és derékrögzítők
F-17 medenceszorító öv, lenvászonból, tépőzáras
F17.jpg
Erős lenvászonból készülő medenceöv. A csontos medencegyűrűt elöl tépőzárral szabályozhatóan körbefogja, a rugalmasságot kétoldali gumizás, a gerinc támasztását behelyezhető pelotta biztosítja.
Javallat:
- lumbago, postdiscectomy syndrome
- spondylosis, spondylarthrosis, spondylolisthesis

Általános derékfájdalmakra kiváló megoldás.A beépített derékpárna a megfelelő ponton betámaszt,a fájdalmakat enyhíti.

AF-18 Medenceszorító öv rugalmas betéttel, tépőzárral
AF18.jpg
A medencefűző elasztikus anyagból készül, elöl a hason tépőzárral záródik, ami az eszköz szabályozhatóságát biztosítja.Hátul a háti gerincszakasz alsó részéig ér, a tartás biztosítására hátul 2 pár műanyag merevítő lemez van bevarrva.
A deréktájékot az X alakban elhelyezett rugalmas betétek erősítik, a medencegyűrű összeszorítását, a has emelését, az ágyéki gerinc megtartását, a háti gerincrögzítést, a tartási hibák korrekcióját is elősegíti.
AF-20 Rugalmas törzsfűző egyenestartóval
AF20.jpg

Elasztikus anyagból készülő törzsfűző, egyenestartóval, mely a vállakon halad át. Elől a has két oldalán tépőzárral rögzíthető. A deréktájékot X alakban merevítők erősítik, a gerinc mellett a háti csigolyákig felnyúló rugalmas sínezet a háti szakaszt támasztják meg.Használható a háti és ágyéki gerinc rögzítésére, megtámasztására, nagyobb fokú mozgás biztosítása mellett.

Háti-ágyéki spondylosis, discopathia, tartási hibák korrekciója valamint idősebb korban a gerinc degeneratív elváltozásai esetén használható.

F-25  Hosszú gerincfűző
F25.jpg
A fűző elől a szeméremcsonttól a mellkas közepéig, hátul a lapocka széléig ér.Hátoldaláról 2 vállheveder halad előre, horgas kapoccsal csatlakozva az oldalához.Fűzős és tépőzáras kivitelben is készülhet egyedi méretvétel alapján. Alkalmazása függ a betegségektől:
- lumbago
- postdiscectomy syndrome
- spondylosis
- spondylarthrosis
- spondylolisthesis
- fractura ossis pubis sine dislocatione

Cheneau - egyedi méretvétellel készült műanyag gerincfűző
cheneau.jpg
A fűző egyedi méret alapján készül.Szükség esetén háti és egyéb korrekciós hasi pelották építhetők be. A testre rögzítését csatos hevederek biztosítják, míg a feszítést a hevedereken elhelyezett tépőzárak segítségével lehet beállítani.A mellkasi részen a csatolást fém pánttal lehet megoldani
Javallatok:
- a háti gerincszakasz érintettsége
- scoliosis
- Scheuermann kór
- Postoperatív állapot
- Strukturális defektus
Egyedi méretvétel alapján készül, kérjük érdeklődjön.
F-495 Somacor Dinamikus Scoliosis fűző 
F495.jpg
A fűző egyedi méret alapján készül. A testre rögzítését csatos és tépőzáras hevederek biztosítják,míg a feszítést a hevedereken elhelyezett tépőzárak segítségével lehet beállítani.
A SomaCore scoliosis fűző rendelésekor a fűző viselése alatt folyamatos Somatoinfra diagnosztikai vizsgálattal követjük nyomon a kezelt betegség javulását.

Javallat:
- a háti-ágyéki gerincszakasz érintettsége
- a gerinc oldalirányú elgörbülése 35 Cobb fok alatt
- fiatalkori scoliosis kezelésére
Egyedi méretvétel alapján készül, folyamatos thermográfiás vizsgálattal egybekötve.A részletekről kérjük érdeklődön nálunk.
Nyakrögzítők
F-76 Habszivacs nyakrögzítő
F76.jpg
A nyaki gerinc betegségeinél a nyak tartására és ezáltal a tünetek csökkentésére szolgáló gyógyászati segédeszköz
óvja a gerinc nyaki szakaszát a fájdalommal járó mozgásoktól és jó hőszigetelő tulajdonsága miatt a nyakat melegen tartja.Anyaga habszivacs, melyet textilborítással láttunk el és tépőzárral rögzíthető.

Philadelphia nyakrögzítő
phil.jpg
A habszivacs nyakrögzítő erőteljesebb változata, műanyagból, tépőzáras illeszthetőséggel.
Főként idegfájdalmak, egyszerű stabil törések, luxáció, luxációs törések primer nyújtását követően, dislocatiora hajlamos elváltozásoknál a fájdalom csökkentésére, megelőzésére
használható.
Felső végtag ortézisek- csukló,kéz,váll,alkar rögzítők
AV-21 Gumiszövetes tenyértámasztó, fémmerevítéssel
AV21.jpg
Gumiszövetes anyagból készülő, két oldalt fémsín merevítéses tenyértámasztó segédeszköz. Tépőzárral rögzíthető. Fő feladata a csukló és kézfej rögzítése, nyugalmi helyzetet biztosít a kéznek. Az alábbi betegségek kezelésére alkalmas: distorzió, subluxatio,luxatio,arthritis,tendovaginitis
AV-310 Alakarközépig érő csuklórögzítő
AV310.jpg
Gumiszövetes, tépőzáras hosszú csuklórögzítő, beépített merevítéssel.Elsősorban a kéz, csukló és alkar betegségeinek kezelésére és a gyógyulás elősegítésére szolgál.
Ízületi gyulladások, traumás eredetű törések, zúzódások, ficamok reumás betegségek kezelő eszköze.
Légátersztő anyaga enyhíti az izzadást és az ebből eredő bőrirritációkat.
Javallatok:
- rheumatoid arthritis
- N. radialis paresis
- izomeredetű bénulások
- központi idegrendszeri eredetű bénulás
- fájdalmas csuklóizületi mozgások kiiktatása
AV-441 Sínvázas könyökortézis
AV441.jpg
Ez a könyökrögzítő rugalmas légáteresztő anyagból készül, beépített merevítő sínezettel. A könyökizületet magába foglaló tok felnyúlik az alkar alsó harmadába illetve az alkar felső harmadáig, a tokban két epicondylus pelotta van rögzítve tépőzárral, amelyek segítségével azok beállíthatók a megfelelő helyre. Az alkaron tépőzárral rögzíthetjük. A készülék az  epicondilitis krónikus gyulladása vagy fájdalmas izommozgások (pl.: tenisz) esetén használható
AV-562 Vállrögzítő heveder
AV562.jpg

Az eszköz rugalmas anyagból készül, a derékövön elhelyezett alkartokban rögzíthetjük a felkart. Vállpántok segítségével a terhelést tudjuk elosztani.. A vállrögzítővel teljes rögzítést tudunk elérni. Alkalmazható a felkart ért traumás behatások, gyulladásos állapotok esetén, amikor a felkart nyugalmi helyzetben szeretnénk tartani, továbbá műtétek, törések utáni felépülési szakaszban.

AV-66 Brooks gyűrű
AV-66.jpg

Kicsi, bőrbarát thermoplasztikus műanyag ujjrögzítő, tépőzárral. A rögzítő sín az ujjat kinyújtott állapotban tartja, mely ujjhegy, körömágy sérülésnél vagy feszítő ín szakadás/sérülésnél segíti a gyógyulást.

AV-117 , AV-118 , AV-119 Alumínium ujjrögzítő hab béléssel
Baseball finger splint.jpg

Four prong finger splint.jpg

Gutter finger split.jpg

Kicsi, pehelykönnyű ujj sínezetek, puha habbal bélelve.
Számos, ujjat ért tramuás sérülések, gyulladások, ínszakadások
esetén fixen tartja az ujjakat, megakadályozza azok hajlítását,
elmozdítását.

AV - 117 (2 ágú), AV - 118 (4 ágú), AV - 119 (1 ágú)

Indikáció:

- ujjak flexiós kontraktúrája esetén
- ín sérülések
- traumás eredetű sérüléseknél

ÚJDONSÁG! Arcvédő maszk
Arcvedo_A.jpg
Újonnan kifejlesztett eszközünk speciálisan az arc traumás sérülése utáni biztonságos és kényelmes rehabilitációt szolgálja.
Használható az arc, orr, szem körüli rész védelmére, rögzítésére.
Sportolóknak ajánlott, a sportsérülések gyógyulását elősegíti.
Belül szivacsos légáteresztő anyaggal bélelt vékony thermoplasztikus műanyagból készül.Gumis fejpánttal lehet rögzíteni.
Az eszköz egyedi mintavétel alapján készül.Időpontegyeztetés szükséges.
  
 

Back.jpg

 

 

 Bejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!