switch to english gyengénlátóknak
Virtuális cégbejárás
Egyedi méltányosságú termékek

 Ezen az oldalon azon termékeinket találja, melyek kizárólag egyedi méltányossági kérelem alapján kaphatnak támogatást az Egészségbiztosítási Pénztártól.
Bővebb információért, a kérelemhez szükséges dokumentumokról és a feltételekkel kapcsolatban kérjük, foduljon a lakóhelyéhez tartozó Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz

 

 

Egyedi méltányosság alapján igénybevehető protézisek
K-252 Mioelektromos alkarprotézis
K252.jpg
K252B.jpg
A mioelektromos karprotézis az alkar amputáltak ellátására szolgáló, az összetett igények kielégítésére legmegfelelőbb eszköz. Működtetése a megfelelően előtornáztatott izmok természetes aktivitásának kihasználásával történik, azok túlzott igénybevétele nélkül. A kiváló kozmetikai hatáson túlmenően, segítségével igen sokféle művelet végezhető el, ha a viselője kellő akarattal és türelemmel megtanulja kihasználni az elektromos protézis nyújtotta lehetőségeket.

A K-252 Mioelektronikus alkar protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik, az elektronika pedig szabadalmaztatott Powerforce™ Supercapacitor technológiával felszerelt a hatékony vezérlés és teljesítmény megőrzés érdekében. A kéz a következő tulajdonságokkal bír:
. Kompatibilis más gyártók csukló méreteivel
. Rendelhető M12, vagy 1/2x20 TPI méretekben, kompatibilis külső csuklókkal
. Kompatibilis más 6-8,4 V-os rendszerekkel
. Egyszerű kiválasztani a kilenc rendszerprogram egyikét
. Lágy és tartós PVC belső részek
. Beépített KI/BE kapcsoló
. Ujjakra szerelt biztonsági kioldó mechanizmus
. Automatikus akkumulátor feszültség kiválasztás (ABV)
K-363 Mioelektromos felkar protézis
K363C.jpg
 
A K-363 miokéz elektronikusan működtetett eszköz, kifejezetten felkaramputáltak speciális igényeinek kielégítésére tervezték. Négyféle méretben alkalmazható, egyesítve az optimális vezérlő funkciókat a kozmetikai helyreállítás igényével.

A vezérlő elektronika egy teljesen zárt dobozban került elhelyezésre a műkar különleges alumínium ötvözetből készült vázának belsejében.Az ujjak és a nagyujj vázát adó fém karok bronz csapágyakon keresztül csatlakoznak, mozgatásukat egyenáramú elektromos motorok végzik fogaskerék áttételen keresztül.
A K-363 Mioelektronikus felkar protézis vezérlése myo-elektródákon keresztül történik, az elektronika pedig szabadalmaztatott Powerforce Supercapacitor technológiával felszerelt a hatékony vezérlés és teljesítmény megőrzés érdekében. A kéz a következő tulajdonságokkal bír:
. Kompatibilis más gyártók csukló méreteivel
. Rendelhető M12, vagy 1/2x20 TPI méretekben, kompatibilis külső csuklókkal
. Kompatibilis más 6-8,4 V-os rendszerekkel
. Egyszerű kiválasztani a kilenc rendszerprogram egyikét
. Lágy és tartós PVC belső részek
. Beépített KI/BE kapcsoló
. Ujjakra szerelt biztonsági kioldó mechanizmus
. Automatikus akkumulátor feszültség kiválasztás (ABV)
L-115 OT Szilikon lábpótlás
L115.jpg
Szilikon anyagból készült láb protézis, mely a láb részleges, vagy teljes amputációját követően, tapadó tokos illesztéssel rögzül a meglévő csonkhoz. Ezzel lehetővé válik a láb csonkjának tökéletes illeszkedése a protézis tokon belül. A szilikon tok használatával jobb illeszkedést és felfüggesztést érhetünk el, valamint egyenletesebb teher-, és nyomáseloszlást.
Megakadályozhatjuk vele a csonk bőrfelszínének hámsérüléseit, valamint az érzékeny csonkfelszínek nagyobb terhelését is.

Egyedi méltányosság alapján igénybevehető ortézisek és tartozékok
E-65 koponyavédő
E65.jpg
A mûanyagból készült koponyavédõ, mely az emberi fejre kerül felhelyezésre traumás sérülések ellátására készült, hogy védje a sérült vagy operált cranialis területeket.

A koponyavédõ funkciója, hogy a sérült koponyát vagy bõrfelületet óvja a fertõzésektõl, sérülésektõl, és biztosítsa az egyenletes bõr és seb gyógyulást. Az egyedi mûanyag technológia adta lehetõségek széleskörûen biztosítják a teljesen egyedi koponyavédõ megformázását, a gyógyulási folyamat alatt.
A következők esetében alkalmazható:
a fej részleges vagy teljes traumás sérülése, agyvérzéses , esetleg hemipleg állapotban, postopoeratív ellátásra
Elõidézõ okok: trauma, vagy tervezett craniális beavatkozás
Szilikonból készült arcmaszk égési vagy traumás sérülteknek
Arcmaszk.jpg
Szilikon anyagból készült maszk, mely az emberi fej arci területére kerül felhelyezésre ,égési vagy traumás sérülések ellátására. Az arcmaszk funkciója, hogy az égett vagy sérült bõrfelületet megóvja a fertõzésektõl, biztosítsa az egyenletes bõr és seb gyógyulást, melyet a szilikon anyag cellás szerkezete által egyenletesen biztosít. A szilikon adta lehetõségek széleskörûen biztosítják a teljesen egyedi arcmaszk megformázását, a gyógyulási folyamat alatt. A teljes kompressziós hatás, a zárt kapcsolat egyenletesebb bõrfelszín kialakulását teszi lehetõvé.
F-498 Ültető modul
F498A.jpg
F498B.jpg
Alkalmazási terület:
ICP, hemi-, paraplegia, tertraparesis spastica, aductor tenotomia, társult scoliosis

Alkalmazásának célja:
Állandó ülésstabilitás biztosítása, iskolai és otthoni tevékenységek gyakorlásának elõsegítése (olvasás, írás, tanulás, Tv-nézés, étkezés, manuális tevékenységek), illetve jármûben történõ szállítás, mint behelyezhetõ gyermekülés.
A mintavétel során lehetõség nyílik arra, hogy az ortopédiai mûszerész mellett a gyógytornász, konduktor, pedagógus, ortopéd vagy rehabilitációs szakorvos és a szülõ is elmondja véleményét, és segítsen a lehetõ legelõnyösebb változat, korrigált helyzet kialakításában.
Az ültetõ modulhoz egyedileg kialakítható rögzítõ heveder, szíjazat és az egyéb kiegészítõk (lábtartó, karfa, asztal, fejtámasz).

Az ültetõ modul használatához a kerekesszék egyedi adaptációja is szükséges.
Rehagel™ liner
Rehagel.jpg
Szilikonos liner külsõ felén textil anyagból, mely kényelmesebb protézis viselést tesz lehetõvé. Elsõsorban a csontos és érzékeny csonkúak számára ajánljuk. Pines és pin nélküli típusát is kiszolgáljuk.

Kontraindikáció: érszûkületes amputáltak esetén nem javasolt.

 Bejelentkezés
Regisztráció
Kosár üres.
Új Magyarország logo TÜV logo
Webhelyünkön sütiket használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére Elfogadom!